- GLASÖGON -

Enkelslipade

Glasen har en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsynt, översynt och/eller astigmatism. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd.

Dubbelslipade/Bifokala

Det bifokala glaset är ett dubbelslipat glas. Om du är närsynt och dessutom har läsglasögon så kan du ha bifokala glas som gör att du slipper ha två par glasögon. Bifokala glaset har ett tydligt avgränsande fält i glaset.

Terminal/Närprogressiva

Ett närprogressivt glas har lässtyrkan längst ner i glaset och en lite svagare styrka upptill så att man kan se tydligt upp till 4 meter. Detta glas fungerar utmärkt till bildskärmsarbete.

Progressiva

Progressiva glasögon kallas även för multifokala och har en mjuk övergång från långt till nära håll. Glasen möjliggör seende på alla avstånd utan att du behöver byta eller ta av glasögonen när du blivit ålderssynt.

- BEHANDLINGAR -

Hårdbehandling

Hårdbehandling är·en behandling för att ge plastglasen ökat repskydd.
Det är ett lackskikt på båda sidor av glaset som är mycket hårdare än plastglaset. Med denna behandling blir glaset mycket mera reptåligt. Behandlingen påverkar inte klarheten i glaset negativt, utan positivt.

Antireflexbehandling

Antireflexbehandling är en ytbehandling som består av flera skikt. Varje polerad yta reflekterar ljus, dessa ljusreflektioner är nästan helt borttagna genom det extremt tunna lager av antireflexbehandling.
Behandlingen gör att störande ljusreflexer och blänk på glasen minskar och ger då en klarare synskärpa.

Högbrytande

Starka glas är inte detsamma som tjocka glas. Nya material och slipningar gör det möjligt att tillverka glas som är både högbrytande och extremt tunna. Ett val för dig som sätter värde på utseende och komfort, men inte vill kompromissa med funktionen. Högbrytande glas finns både i plast och mineral.

Transition/Fotokormatisk

Denna behandling gör att glaset förändras från klara till mörka i närvaro av ultraviolett ljus och blockerar 100% av skadliga UV-strålar. Denna innovativa teknik står för enastående glasögonprestanda. Transition/Fotokromatisk glas börjar mörkna så fort de utsätts för UV-ljus. 

- LINSER -

Endagslinser

Endagslinser är den enklaste och mest praktiska formen av kontaktlinser. Det fungerar precis som det låter; öppna förpackningen, sätt i linserna och njut av perfekt syn resten av dagen.

Veckolinser

Den här linsen kan du bära en hel vecka utan att ta ut den! Du kan ha linserna i dag och natt i sju dygn och sen bara kasta bort dem. De är så tunna att ögat inte tröttnar eller blir irriterat.

Månadslinser

Dessa linser fungerar på så sätt att du sätter i linserna i ögonen på morgonen och tar ut dem på kvällen. Denna typ av linser är enkla att hantera, men de kräver en viss skötsel.

Färglinser

Färgade linser gör det möjligt att skifta ögonfärg till i stort sett vilken du vill. Du kan börja dagen med en färg och avsluta på kvällen med en annan färg till middag eller fest. 

 
 

© Nettooptik 2019